6 důležitých látek pro zlepšení psychické odolnosti

Doba plná stresu a psychického napětí

Z televizních obrazovek na nás svítí jedna reklama za druhou, podle které každá máma ráno vstane dostatečně brzy z postele, aby se osprchovala, vyfénovala si dokonalý účes, udělala si make-up, oblékla se do oblečení podle posledních trendů, nachystala snídani a připravila zdravou svačinu pro děti. Poté rozveze děti po všech školách, s úsměvem dorazí do práce, kde se jí daří, na co sáhne, ideálně ji ještě ten den povýší, protože se při prezentaci vůbec nezapotila. Stihne oběd s kamarádkami, velký nákup, děti vyzvedne ze školy, odveze na tréninky, sama si zaběhne na jógu nebo do fitka. Vypere, vyžehlí, celý byt se jí leskne perfektní čistotou a vše zvládne s úsměvem a po dokonalé večeři si udělají s manželem ještě romantické posezení při svíčkách s lahví kvalitního vína. 

Tam jsou dokonalé ženy a dokonalí muži, kteří se Vám tak trochu vysmívají. Vám zrovna odešel manžel za mladší. Povýšili místo Vás kolegu, který věděl, komu nosit švestičky ze zahrádky, ačkoliv v oboru jste lepší Vy. Hledáte si druhou práci, aby Vaše dítě mohlo jít na vysněnou školu. Anebo jste prostě úplně sama zůstala s dítětem a mateřskou. To je ta realita, ta doba, která nás dostává do tlaku, stresu a depresí.

Stres

Stres si můžeme vysvětlit jako napětí nebo tlak, který je na organismus vyvíjen stresory, což jsou mimořádné a někdy i dlouho trvající podmínky a podněty. Na dlouhodobý stres může člověk reagovat různě, buď si na stres Vaše tělo zvykne a bude ho brát jako součást života nebo u Vás vzniknou úzkost či deprese, pak už se jedná o psychické poruchy, které není dobré ignorovat.

stres1 

Psychické problémy

Ještě do nedávna, když se o někom řeklo, že má psychické problémy, ostatní si ho zaškatulkovali, že patří do blázince. Dnes už je na štěstí doba jiná a mít svého psychologa je běžná praktika. V našich podmínkách není vždy úplně jednoduché jít si pro radu či se jen ze svých psychických problémů a obtíží vypovídat odborníkovi. Tuto pomoc často vyhledáme, až když dojde k psychickému zhroucení, tzv. jsme úplně na dně.

Jak odhalit psychické problémy v počátku

Je velmi složité dát nějaký návod, jak poznat, že se něco děje a co se děje. Často člověk sám si nechce nějaké psychické obtíže připouštět. Určitě bychom měli vnímat své tělo a své potřeby. Psychicky vyčerpaný člověk často špatně spí, nemůže usnout a když už usne, často se budí a ráno vstává víc unavený, než když šel večer do postele. Dalším signálem psychické nepohody bývá nervozita, jste protivní, utrhujete se na své nejbližší kvůli maličkostem.

Je nutné si včas říct dost! Takhle to dál nejde a hodit se do psychické pohody.

Pryč s psychickými problémy a stresem

Kde jinde hledat klid a pohodu než v přírodě. Prospějí nám nejen procházky lesem, posezení v parku či rodinný výlet. My můžeme pro naši psychickou pohodu využít přírodu v podobě bylinek a vitamínů, kterými můžete své psychické problémy a potíže v lepším případě úplně vyřešit.

Bylinky pro zlepšení psychické odolnosti a odbourání stresu


→ Třezalka tečkovaná

Základem spokojeného dne je kvalitní spánek. Vhodná bylinka na podporu spánku je Třezalka tečkovaná. Její využití a potenciál je obrovský, v našem případě nám pomůže jako sedativum. Při pravidelném užívání se nám bude lépe usínat a dobře spát a ráno po kvalitním odpočinku uvidíme všechny problémy v jiném světle. Účinek třezalky ovšem nocí neodplave, takže budete klidnější a vyrovnanější i přes den. 

saint-johns-wort-g8b1094964_1920 

 → Šišák bajkalský

Jako sedativum působí i bylinka převzatá z tradiční čínské medicíny Šišák bajkalský. Má pozitivní vliv na kvalitu spánku, snižuje podrážděnost a jako bonus posiluje imunitu.

→ Meduňka lékařská

Už naše babičky si nemohly vynachválit účinky Meduňky lékařské, z které nám často vařily čaj, abychom lépe spali. Kromě dobrého spánku má posilují vliv na příklad na funkci mozku a srdce, které při psychických poruchách zatěžujeme nejvíce.

 

lemon-balm-g199948504_1920

Ostatní důležité látky pro psychickou pohodu

Také bychom měli zajistit dostatečný přísun vitamínů C a D3, které jsou bezpochyby důležitou součástí lidského organismu při jakýchkoliv obtíží, podporují činnost nervové soustavy a správnou psychickou činnost.

Už jste někdy slyšeli o esenciální aminokyselině L-Tryptofan? Pokud ne, je to velká škoda, protože nám dokáže pomoci nejen od psychických poruch, stresu a nespavosti, ale celkově dokáže zlepšit náladu, posiluje paměť, zmírňuje bolest hlavy a také nám pomůže s hubnutím, protože díky dostatku této aminokyseliny v těle nebudeme mít tendence k přejídání.

Nechcete si před spaním vařit dva čaje a zapíjet hrst vitamínů? Máme pro Vás dokonalou pomoc v podobě jedné přírodní tabletky, která obsahuje vyvážený poměr všech důležitých látek ovlivňujících psychickou odolnost. Přírodní doplněk stravy NormalIN Vám pomůže od psychické nepohody a psychických problémů. Takže pokud už nechcete být nervózní na své blízké, chcete se pořádně vyspat a ráno se usmívat na děti, kolegy i šéfa, podívejte se na unikátní složení produktu NormalIN.

 

CHCI VĚDĚT VÍCE